Zefirli soyuq tort
Şokoladlı-zefirli tortun hazırlanma qaydasını təqdim edirik
Tərkibi:
400 q zefir
2 yumurta
400 q kövrək peçenye
0,5 st. şəkər tozu
1 st. süd
200 q süd
1 limonun sedrası
2 x.q. kakao
Zefirləri ortadan bölün.
Yumurtaları bir qaba sındırıb şəkər tozu ilə çalın.
Peçenyeni xırdalayıb yumurta qarışığına əlavə edin.
Buraya süd əlavə edib ocağın üstünə qoyun. Daim qarışdıraraq qatılaşınca bişirin. Sonra ocaqdan götürüb soyudun.
Yağı bir qaba qoyun. Limonu yuyub qurudun. Sedrasını xırda sürtgəcin köməyilə çıxarın və yağla qarışdırın.
Soyutduğunuz peçenyeli qarışığa əlavə edib yenidən qarışdırın.
Bunun bir hissəsini keks qabına tökün. Üzərinə ortadan böldüyünüz zefirləri düzün. Qarışığın qalanını üstünə tökün. Bir neçə saat soyutduqdan sonra doğrayıb süfrəyə verin.
Nuş olsun!
qadın.az

Xəbər 57 dəfə oxundu.