İnternational Press Center
012 537 16 13; 050 245 94 94
BEYNƏLXALQ
MƏTBUAT MƏRKƏZİ
 

XƏBƏR LENTİ

19 OKTYABR
13:00 Unudulmaz nağıl tortu
12:51 Kompüteriniz üçün maraqlı FOTOSESSİYA
12:45 Şokoladlı çiyələkli tort
12:35 “SpaceX” orbitdə əlavə 30 min peyk yerləşdirəcək
12:23 Sahibini izləyən robot-çamadan təqdim edilib
12:13 Könül Kərimova dəyişib belə oldu
12:00 “Maşın“ı türkiyəli apardı
11:48 Qidalar soyuducuda necə saxlanılmalıdır?
11:37 Kardioloqlar infarktın yaxınlaşmasının üç əlamətini müəyyən ediblər
11:23 PSJ 4 qolla qalib gəldi
11:14 Messidən vacib müqavilə açıqlaması
10:25 Günün qoroskopu
10:17 Dünya birjalarında neftin qiyməti ucuzlaşıb
10:08 Atəşkəs pozulub
18 OKTYABR
18:00 Namiq Qaraçuxurlunun qardaşı aktyorluq edir
17:46 Çox asan və fərqli: Pendirli kekslər.
17:33 Aybəniz Haşımovadan YENİ İMİC
17:22 Enerji yığmadan gündə 20 km gedən elektrikli avtomobil
17:15 Saturn təbii peyklərin sayına görə Yupiteri geridə qoydu
17:08 Sağlam və təravətli saçlar üçün sadə məsləhətlər
17:00 Turşu qovurma plov
16:49 Aşağı Kalorili Toyuq Suyu Şorbası
16:32 Eksklüziv resept: Pryaniklərdən tort
16:25 Cəmi 15 dəqiqəyə hazır olan qat-qat (milföy) xəmir reseptləri
16:12 Kompüteriniz üçün maraqlı FOTOSESSİYA
16:00 DÜNYANIN ƏN ASAN TORTU - QARIŞQA YUVASI “MURAVEYNİK”
15:46 Azərbaycan idmançıları uşu üzrə dünya çempionatında güclərini sınayacaqlar
15:33 Vərəm infeksiyasına hər bir insan yoluxa bilər
15:25 Qaret Beyl İstanbula getməyə bilər
15:14 Dünya çempionatında daha iki cüdoçumuz mübarizəyə qoşulur
15:00 Azərbaycanlı məşhur uşaqlıq FOTOsunu paylaşdı - Qızı anasının OXŞARI İMİŞ
14:48 “Maşın” realiti-şounun qalibi məlum oldu, amma
14:36 Maestro Ceyhun ağır itkisini paylaşdı
14:28 Hansı qan qrupu olan insanların ürəyi daha sağlamdır?
14:13 Payız-qış depressiyası və ruh düşkünlüyünə səbəb nədir?
14:00 Böyrəklərin sadə kistaları
13:43 Gimnastika üzrə ilin sonuncu yerli yarışı Sumqayıtda təşkil olunacaq
13:31 Oftalmoloqa müraciət etmək üçün 5 SƏBƏB
13:21 Saturn planetinin yaşamaq üçün əlverişli olması şansı artır
13:13 NASA Ayın cənub qütbündə buz təbəqəsini axtaracaq yeni lunoxod hazırlayacaq

TOP 5

1 Qanda şəkərin hansı göstəricisi diabet diaqnozudur? (85983)
2 PRESS-ANONS (34738)
3 Qız uşaqları üçün saç düzümləri - FOTO (31396)
4 Banan qabığı təbii məlhəmdir (29442)
5 Tüpürcək vəzi iltihabı və müalicəsi (28981)
Kabab sevənlər üçün…Qoyun əti üçün, ən yaxşı marinadlar.
Tarix: 31.08 | Saat: 23:42 | E-mail | Çapa göndər

Qoyun ətindən kabab üçün marinad – çox incə işdir.
Marinad elə olmalıdır ki, ət çox zərif alınsın və quzunun qeyri-adi dadı (zövqü) ədviyyatların dadıyla yaxşı həmahəng olsun.
Məsələn, Qafqaz kababı üçün ənənəvi marinad pomidorları (1 kq ətdə 0,5 kq), eyni miqdarda şalğamaoxşar soğan, sarımsaq və ətə əlavə etmək üçün müxtəlif ədviyyatlar. Bütün bunlar xırdalanır və yoğurulur (qarışdırılır), sonra ətə əlavə edilir. Əgər sizin kifayət qədər vaxtınız varsa, kababı şüşə qabda 4 saatda turşuya qoyun, əgər tez nahara başlamaq istəyirsinizsə – bu halda daim onu qarışdıraraq və əllərlə ovuşduraraq 1,5-2 saat ərzində əti turşuya qoyun.
Əti (yalnız qoyun əti üçün) marinada qoymanın ən universal üsullarından biri – kababa hazırlanmış ətin üzərinə mineral suya əlavə edilən limon meyvəsi ilə yaxşı qarışdırın. 3-4 saat tam islanmasına imkan verin, sonra kabab duzlamaq, istiotlamaq və birdən güclü atəşdə (odda) qızartmaq lazımdır. Yumşaq və zərif ət alınır!
Daha bir resept – acikayla və ağ şərabla marinad. 1 kq qoyun ətinə 1 stəkan şərab, 3-4 x.q. acı acika, 2-3 ortaboyda soğan, sarımsaq, ədviyyat və duz götürürük. Şərab və acikanı qatışdırırıq, soğan və sarımsağı nazik doğrayırıq, zövqə görə ədviyyat və duzla qatışdırırıq. Alınmış qarışıqla kabab ətini basdırma edirik. Belə marinadda kabab soyuducuda bütün gecə turşuya qoyulsa daha yaxşıdır, hərçənd o 4-5 saat ərzində artıq hazır olacaq.
Təəccüblüdür, təzə quzunun yağsız ətini də turşuya qoymaq olar… hətta çay dəmləməsində! Bunun üçün 50 q çayı 0,5 l suda yaxşı dəmləmək lazımdır. Sonra dəmə ətin tikələrini əlavə edirik. 2-3 saat saxlayıb qızardırıq, duz və ədviyyatları zövqünüzə görə əlavə edə bilərsiniz.
Gördüyünüz kimi, qoyun ətindən kabab üçün marinadın resepti müxtəlif variasiyalardan seçmək olar, ancaq qoyun ətinə marinadın reseptləriylə müstəqil təcrübə aparmaq yenə də lazım deyil. Baxmayaraq ki, bu və ya digər uyğunluqlarda praktik olaraq bütün mövcud ədviyyatlar qoyun ətinin dadıyla həmahəng olurlar, mükəmməl nisbəti aşkar etmək – çox çətindir.
yeniqadın.biz

Xəbər 2703 dəfə oxundu



 

Bölməyə aid digər xəbərlər

19.10.2019
Unudulmaz nağıl tortu
19.10.2019
Şokoladlı çiyələkli tort
18.10.2019
Çox asan və fərqli: Pendirli kekslər.
18.10.2019
Sağlam və təravətli saçlar üçün sadə məsləhətlər
18.10.2019
Turşu qovurma plov


Şərh əlavə olunmayıb

 
Layihənin adı:Mətbuatda, sosial mediada milli-mənəvi dəyərlərin və etik normaların qorunmasına dair təşəbbüslərin dəstəklənməsi
Sakinlərin İcra hakimiyyətləri ilə bağlı məlumatlılıq səviyyələri yetərli deyil
05 İYUL  |   12:00
Dövlət qurumlarının internet resursları vətəndaşlara necə xidmət göstərir?
06 İYUN  |   17:08
Yerli icra hakimiyyətlərinin saytları necə işləyir?
31 MAY  |   16:00

SAĞLAMLIQ

Qidalar soyuducuda necə saxlanılmalıdır?
19 OKTYABR  |   11:48
Kardioloqlar infarktın yaxınlaşmasının üç əlamətini müəyyən ediblər
19 OKTYABR  |   11:37

Fotogalereya

Kompüteriniz üçün maraqlı FOTOSESSİYA Kompüteriniz üçün maraqlı FOTOSESSİYA Kompüteriniz üçün maraqlı FOTOSESSİYA Kompüteriniz üçün maraqlı FOTOSESSİYA

QADIN SAATI

Unudulmaz nağıl tortu
19 OKTYABR  |   13:00
Şokoladlı çiyələkli tort
19 OKTYABR  |   12:45

ON-LINE MÜRACƏT

Videogalereya

Gülməli maşın şəkilləri - video Plastik qablardan möhtəşəm əl işləri  - video Gözlər haqqında maraqlı faktlar - video Ən gülməli uşaqlar - video

Sorğu

Dünyaca məşhur əsərlərdən hansını oxumusunuz?
Ovod - Etel Lilian Voyniç
Cinayət və cəza - Fyodor Mixayloviç Dostoyevski
Hərb və Sülh - Lev Tolstoy
Martin Eden - Cek London
Hamlet - Uilyam Şekspir

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 1364

Arxiv

© Copyright 2013 Beynəlxalq Mətbuat Mərkəzi
AZ1073,Bakı,Yasamal,Mətbuat,23
Telefon: (+994 12) 537-16-13;  Faks:(+994 12) 510-39-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info